Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kasvattaja

Kennel Jahtijellon

p.0400 304 633

jahtijellon@hotmail.com

www.jahtijellon.suntuubi.com

 

Pentu uudessa kodissa

 

Ruokailu                Hanki koirallesi heti teräksiset ruoka- ja vesiastiat. Ota huomioon, että koira tarvitsee aikuisena kohtuullisen ison vesiastian.

 

                                   Koirasi ruokinta:

                                   2 – 3 kk:n ikäisenä 4 kertaa päivässä

                                   4 – 6 kk:n ikäisenä 3 kertaa päivässä

                                   7 – 12 kk:n ikäisenä 2 kertaa päivässä

 

                                   12 kk:sta eteenpäin 2 kertaa päivässä. Itse olemme todenneet omien koiriemme kanssa, että 2 kertaa päivässä on hyvä, koska käyttölinjainen labradori on liikkuva koira ja tarvitsee paljon energiaa.

                                  

                                   Ruokapusseissa on annosteluohjeet koiran painon mukaan. Hill’s ruokapussien mukana tulee annostelukuppi (pyydä eläinruokakauppiaalta), jolla voit mitata päivän annoksen valmiiksi. Pikkukoiran kuivamuona sekoitetaan veteen, että se pehmenee puuroksi. Omat koiramme söivät pehmennettyä muonaa muutaman viikon, huomaat, kun sille ei enää pehmeä ruoka maistu, sitten voit antaa kuivamuonan kuivana!

                         Pidä myös aina raikasta vettä koirasi saatavilla.

 

                                   Kasvattajan luona koirasi on saanut Hill’s Puppy <1 Large Breed –penturuokaa. Anna sitä koirallesi vuoden ikäiseksi saakka. Sen jälkeen siirryt antamaan jotain Hill’s:n aikuisen koiran ruokaa. Vaihtoehtoja on paljon: eri ikäluokille, makuja yms. Eläinruokakauppiaasi osaa neuvoa oikean ruuan aikuiselle koiralle.

                                   Omat koiramme ovat pysyneet terveenä tällä ruualla!

                                   En suosittele syöttämään mitään kotiruokaa. Kotiruuissa voi olla sellaisia ruoka-aineita, jotka voivat olla koirasi terveydelle riski.  Jos haluat antaa vaihteluksi jotain muuta kuin kuivamuonaa, keitä riisiä ja kanaa tai kalaa. Poista luut ja ruodot. Jauhelihaa voi myös kypsentää vaikka mikrossa. Älä laita suolaa ruokiin! Tavallista rasvatonta piimää (ei Gefilus tms. erikoispiimää) voit antaa kerran viikossa ja varsinkin silloin, jos koirasi vatsa on kovalla. 

Jos koirasi syö jotain sopimatonta, anna silloin suolaa, se aiheuttaa oksennusreaktion!

 

Älä anna mitään viljatuotteita, ne saattavat aiheuttaa korvatulehduksia ja jopa voivat puhkaista allergian. Huomaa, että suurimmassa osassa koirakeksejä ja namipaloja on viljaa. Sallitut herkut ovat naudannahkaluut, kuivatut kala- tai kanapalat!

 

Älä anna sipulia, se aiheuttaa anemiaa!

 

Varo, ettei koirasi saa suklaata, se aiheuttaa allergiareaktion!

 

Varo, ettei koirasi saa ksylitolia, se aiheuttaa shokin!

 

Muista, että lisäaineet eivät ole koirasi terveydelle hyväksi. Monissa koiranruuissa on lisäaineita!

 

Liikunta ja lepo        Ole tarkka siitä, minkälaisessa maastossa koiraasi ulkoilutat ensimmäisten kuukausien aikana. Epätasainen maasto, kuten esim. metsä saattaa piillä vaaroja ja koirasi nivelet voivat rikkoutua. Nuori koira osaa itse yleensä säännöstellä liikunnan tarpeensa, mutta muista että sinulla on nyt käyttölinjainen koira, joka tekee töitä sinulle ja haluaa miellyttää ja palvella sinua mahdollisimman hyvin, joten se voi ylirasittaa itsensä. Joten sinun pitää huolehtia siitä, että koirasi saa riittävästi lepoa.

                         Laita koiralle peti rauhalliseen paikkaan, missä se saa rauhassa levätä ja olla ”turvassa”.

Vuoden ikäinen koira on jo niin kehittynyt, että sen kanssa voi kulkea vaikeissakin maastoissa. Labradorinnoutaja rakastaa uimista, joten suothan sille siihen mahdollisuuden! Kuivaa korvat uinnin jälkeen.

                                  

Pikku riiviö             Labradorinnoutaja, varsinkin käyttölinjainen, vaatii todella paljon virikkeitä. Huolehdi, että koirasi saa leikkiä, noutaa, kantaa ja harrastaa tarpeeksi. Jos koirasi turhautuu, se näkyy hyvin nopeasti kotona. Tuhoja syntyy todella paljon. Jos koirasi syö kipsi- tai kiviseinää, anna sille kalkkikuuri, esim. APTUS- jauhetta, jota saa apteekista. Hill’s penturuuassa on paljon kalkkia, mutta kokemuksesta voin sanoa, että se ei aina riitä. Jaffa söi pienenä kipsiseinää, annoin sille kalkkia ja seinien syönti jäi siihen.

                         Pidä kengät, sukat ja lasten lelut ym. ei toivottavat tavarat pois koirasi saatavilta alusta pitäen, säästyt paljolta harmilta! Hanki koiralle turvallisia leluja esim. tennispalloja, köysiä yms. Se rakastaa kaikenlaisten tavaroiden kantamista eikä sitä pidä siltä kieltää, huolehdi vain, että kannettavat jutut ovat sille sallittuja. Muista että muovileluista saattaa irrota palasia ja tarttua koiran kurkkuun.

 

Matokuuri              Koirasi on saanut kolme matokuuria kasvattajan luona. Neljännen matokuurin voit antaa viikon tai kahden kuluttua uuteen kotiin saapumisesta. Pienelle koiralle kaikkein kätevimmin matokuurin saa annettua tahnamaisella lääkkeellä esim. Canex. Jatkossa matokuuri pitää antaa vähintään kaksi kertaa vuodessa. Itse annamme neljä kertaa vuodessa, myös aina mökki- ja metsästyskausien jälkeen.

 

Rokotukset             Koirasi pitää rokottaa penikkatautia, parvoripulia,

ja terveys                   maksatulehdusta ja koirayskää vastaan. Metsästys- ja koekoirat rokotetaan myös rabiesta eli raivotautia vastaan. Ensimmäinen rokotus on 12 viikon ikäisenä. Varaa eläinlääkärille aika hyvissä ajoin. Yleensä eläinlääkäri huolehtii kutsumalla koirasi tehosterokotuksiin. Varmista asia eläinlääkäriltä. Koirasi saa tavata muita koiria ennen ensimmäistä rokotusta, koska sillä on emän antama suoja!

                         Ripulitapauksessa paras lääke on antaa ruuaksi keitettyä riisiä runsaassa vedessä, näin huolehdit myös koirasi nestetasapainosta. Riisiin voi sekoittaa vaikkapa kypsennettyä jauhelihaa.

                                   Muista puhdistaa korvat pumpulitupolla aika-ajoin ja kynsien leikkaus kannattaa ottaa viikko-ohjelmaan!


 

Lonkka- ja             Kuvauta koirasi lonkat ja kyynärnivelet,

kyynärnivelkuvaus      kun koirasi on 1 – 1,5 -vuotias!

 

Silmänpohjien          Tarkastuta silmänpohjat, kun koirasi on noin 2-vuotias!

tarkastus

 

Koulutus                Koirasi isän Nastan omistaja Helge Lehtinen neuvoo mielellään koirasi kouluttamisessa.

Helgen puhelinnumero on 040 – 558 10 47 ja sähköposti helge.lehtinen@pp.inet.fi.

Perustottelevaisuutta koirasi jo hieman osaakin, luoksetulo sujuu jo hyvin. Noutamista on myös harjoiteltu, saat halutessasi mukaasi fasaanin kuivatun siiven harjoituksia varten.

 

Toivomme, että saat koirastasi yhtä hyvän ja uskollisen kaverin kuin hänen vanhempansa ja isovanhempansa ovat. Olisi mukavaa, jos pidettäisiin yhteyttä vuosien varrella ja kuulisin kuulumisia teistä!

 

Onnea uuden kaverin johdosta!

 

Toivottavat

 

 

 

Anne, Mauri, Johanna, Jello, Jaffa ja uusin tulokas Jane

 

jahtijellon(ät)hotmail.com
©2019 Pentu uudessa kodissa | jahtijellon - suntuubi.com